10 باور غلط درباره آکنه

    10 باور غلط درباره آکنه

    آکنه یکی از شایع‌ترین مشکلات پوستی است که افراد زیادی در مقطعی از زندگی خود با آن مواجه می‌شوند. امروزه درمان‌های مؤثر زیادی برای آکنه وجود دارد، اما باورهای غلط متعددی نیز درباره این بیماری رایج است که ممکن است فرایند درمان را با چالش مواجه کند. در این مقاله، 10 باور غلط درباره آکنه را از منابع معتبر گردآوری کرده‌ایم و حقایقی را که باید درباره آن بدانید، توضیح داده‌ایم.

    فقط نوجوانان به آکنه مبتلا می‌شوند

    با اینکه آکنه بیشتر در نوجوانان و جوانان دیده می‌شود، اما ممکن است در هر سنی رخ دهد. تغییرات هورمونی، ژنتیک و عوامل محیطی در ایجاد آکنه نقش دارند.

    شستن بیش از حد صورت برای آکنه مفید است

    تمیز نگه داشتن پوست در پیشگیری از ایجاد آکنه ضروری است، اما شستن بیش از حد صورت، پوست را خشک و تحریک می‌کند و ممکن است آکنه را تشدید کند.

    یک باور غلط آکنه در مورد مفید بودن شستن بیش از حد صورت است
    یک باور غلط آکنه در مورد مفید بودن شستن بیش از حد صورت است

    روزی یک الی دو بار شست‌وشوی صورت با پاک‌کننده ملایم و بدون عطر برای پاک کردن پوست از آلودگی‌ها کافی است.

    فشار دادن یا ترکاندن جوش‌ها باعث بهبود سریعتر آنها می‌شود

    در واقع، فشار دادن یا ترکاندن جوش‌ها التهاب را تشدید می‌کند و خطر ایجاد جای جوش (اِسکار) را افزایش می‌دهد. یکی از بهترین راه‌ها برای درمان جوش‌ها، استفاده از محصولات پوستی ضدآکنه نظیر سرم کنورت سیلک است. بیشتر این محصولات بدون نیاز به نسخه در داروخانه‌ها در دسترس هستند.

    رژیم غذایی هیچ ارتباطی با آکنه ندارد

    به طور کلی برای تأیید ارتباط میان تغذیه و بروز آکنه نیاز به تحقیقات بیشتری است، اما برخی مطالعات نشان داده‌اند غذاهایی که قند یا چربی زیادی دارند ممکن است خطر ابتلا به آکنه را در بعضی از افراد افزایش دهند.

    احتمالا رژیم غذایی دارای قند و چربی بالا در برخی از افراد باعث تشدید آکنه می‌شود
    احتمالا رژیم غذایی دارای قند و چربی بالا در برخی از افراد باعث تشدید آکنه می‌شود

    همچنین باید به‌خاطر داشته باشیم که همه افراد واکنش یکسانی به غذاها نشان نمی‌دهند. بهترین راه برای یافتن ارتباط تغذیه با آکنه این است که به‌طور شخصی برنامه غذایی روزانه خود را زیر نظر داشته باشید.

    قرار گرفتن در معرض آفتاب برای آکنه مفید است

    قرار گرفتن در معرض آفتاب در کوتاه‌مدت ممکن است ضرری نداشته باشد، اما قرار گرفتن بیش از حد در معرض آفتاب ممکن است وضعیت را بدتر کند و حتی خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد.

    هیچ درمان مؤثری برای آکنه وجود ندارد

    درمان‌های مؤثر زیادی برای آکنه وجود دارد؛ ازجمله درمان‌های موضعی که برخی از آن‌ها بدون نیاز به نسخه و برخی دیگر با تجویز پزشک قابل تهیه هستند. متخصصان پوست می‌توانند به شما کمک کنند تا بهترین روش درمانی را برای نوع خاص آکنه خود پیدا کنید.

    تحقیقات زیادی برای درمان آکنه انجام شده که از نتایج آن محصولاتی نیز به بازار معرفی شده است
    تحقیقات زیادی برای درمان آکنه انجام شده که از نتایج آن محصولاتی نیز به بازار معرفی شده است

     

    درمان آکنه با سی بی دی موضعی یکی از تازه‌ترین شیوه‌های مؤثر و ایمن برای بهبود و از بین بردن آکنه است.

    استرس عامل اصلی آکنه است

    استرس ممکن است در بدتر شدن ضایعات آکنه نقش داشته باشد، اما علت اصلی آن نیست. در واقع عوامل مختلفی مانند ژنتیک، تغییرات هورمونی، آلودگی و ترشح بیش از حد چربی در بروز آکنه نقش دارند.

    هیچ راهی برای پیشگیری از ایجاد آکنه وجود ندارد

    تضمینی برای پیشگیری 100 درصد از ایجاد آکنه وجود ندارد، اما می‌توان با اقداماتی، خطر ابتلا به آکنه را کاهش داد یا از بدتر شدن آن جلوگیری کرد. برخی از این اقدامات شامل موارد زیر است: شستن صورت با پاک‌کننده ملایم، استفاده از سرم‌های موضعی مخصوص پوست‌های مستعد آکنه، تحریک و دست‌کاری نکردن جوش‌ها، اجتناب از قرار گرفتن در معرض آفتاب و داشتن رژیم غذایی سالم

    آکنه نوعی بیماری مسری است

    آکنه مسری نیست. بااین‌حال، آلودگی‌ای که باعث آکنه می‌شود، ممکن است از طریق تماس نزدیک با پوست آلوده (استفاده از لوازم آرایشی فرد دیگر، برس‌های آرایشی و..) منتقل شود. بنابراین توصیه می‌شود تا حد امکان از وسایل و لوازم شخصی خودتان استفاده کنید.

    هیچ راهی برای درمان جای آکنه وجود ندارد

    امروزه درمان‌های مختلفی برای از بین بردن لک‌های تیره پس از آکنه وجود دارد. یکی از ساده‌ترین و پرطرفدارترین روش‌های درمان لک‌های آکنه، استفاده از سرم‌های موضعی حاوی کانابیدیول است. همچنین سرم‌هایی که حاوی ترکیبات لایه‌بردار یا نیاسین‌آمید هستند نیز می‌توانند مؤثر باشند.

    برند کنورت سرم ضد آکنه کنورت سیلک بر پایه سی بی دی را برای درمان آکنه را به بازار عرضه کرده است
    برند کنورت سرم ضد آکنه کنورت سیلک بر پایه سی بی دی را برای درمان آکنه را به بازار عرضه کرده است

    سرم موضعی کنورت سیلک همه این مواد را در فرمولاسیون خود دارد و باعث بهبود لک‌های تیره و قرمز ناشی از جوش می‌شود. در موارد شدیدتر می‌توان از لیزردرمانی، درم ابریژن و سایر روش‌های تهاجمی توسط پزشک نیز استفاده کرد.

    منابع

    • مقاله «افسانه‌هایی در مورد آکنه» از سایت هلث‌لاین
    • مقاله «باورهای رایج در مورد آکنه» از سایت وِیک‌هلث
    • مقاله «تأثیر قرص‌های ضدبارداری بر آکنه» از سایت هلث‌لاین
    • مقاله «راه‌هایی برای جلوگیری از آکنه» از سایت وب‌ام‌دی

    پرسش‌های متداول 10 باور غلط درباره آکنه

    آیا آکنه مختص نوجوانان است؟

    خیر؛ آکنه ممکن است در هر سنی رخ دهد، اما بیشتر در نوجوانان و جوانان دیده می‌شود. ژنتیک، تغییرات هورمونی و عوامل محیطی در ایجاد آکنه نقش دارند.

    آیا شستن بیش از حد پوست برای آکنه مفید است؟

    خیر؛ تمیز نگه داشتن پوست (شست‌وشوی روزانه یک الی دو بار) برای پیشگیری از آکنه مهم است، اما شستن بیش از حد، پوست را خشک و تحریک می‌کند و ممکن است آکنه را تشدید کند.

    آیا فشار دادن یا ترکاندن جوش‌ها باعث بهبود سریعتر آنها می‌شود؟

    خیر؛ این کار ممکن است التهاب را بدتر کند و خطر ایجاد جای جوش را افزایش دهد. یکی از بهترین راه‌ها برای درمان جوش‌ها، استفاده از محصولات موضعی ضدآکنه مانند سرم کنورت سیلک است که بدون نیاز به نسخه در داروخانه‌ها موجود است.

    آیا درمان مؤثری برای آکنه وجود دارد؟

    بله؛ درمان آکنه با سی بی دی موضعی یکی از تازه‌ترین شیوه‌های مؤثر و ایمن برای از بین بردن آکنه است. همچنین متخصصان پوست می‌توانند به شما کمک کنند تا بهترین روش درمانی را برای نوع خاص آکنه خود پیدا کنید.

    برچسب‌ها:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *