7 باور غلط در مورد میگرن

    میگرن بر هر فردی به‌شکل متفاوتی تأثیر می‌گذارد. بنابراین، یافتن روش درست برای مدیریت میگرن ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد. روشی که برای یک نفر مؤثر است، لزوماً برای دیگری مؤثر نیست. ممکن است وسوسه شوید که روش جدید و امیدوارکننده‌ای را امتحان کنید که دیگران از آن تعریف می‌کنند، اما مهم است بدانید که باورهای غلط زیادی در مورد میگرن وجود دارد که برخی از آن‌ها ممکن است بیشتر از اینکه مفید باشد، به شما آسیب برساند. در این مقاله، 7 باور غلط اما رایج را در مورد میگرن بررسی می‌کنیم که آگاهی از آن‌ها در مدیریت حملات میگرن به شما یاری می‌رساند.

     

    باور غلط اول: خوب است که حمله میگرن را بدون استفاده از دارو تحمل کنید.

    سردرد ناشی از مصرف بیش از حد برخی داروها موضوعی نگران‌کننده برای افرادی است که با علائم مکرر میگرن مواجه می‌شوند. باوجوداین، زمانی که واقعاً به دارو نیاز دارید، نباید از مصرف آن خودداری کنید. درمان نکردن حملات میگرن ممکن است باعث شدیدتر شدن علائم شود و در درازمدت، وضعیت را بدتر کند.

    دکتر سرنا ال اور، مدیر برنامه سردرد در بیمارستان کودکان آلبرتا و عضو هیئت‌تحریریه بنیاد میگرن آمریکا، می‌گوید: «قرار گرفتن در معرض درد طولانی‌مدت ممکن است به پدیده‌ای به‌نام حساسیت مرکزی منجر شود که در آن، مغز در ایجاد احساس درد “بهتر” می‌شود»؛ این بدان معناست که تحمل درد مداوم در طول یک حمله میگرن ممکن است احتمال حملات بیشتر را در آینده افزایش دهد.

    به خاطر داشته باشید که استفاده از محصولاتی مانند رول تسکین سردرد کنورت ام در عین ایمن بودن، به تسکین سردرد شما کمک خواهد کرد.

     

    باور غلط دوم: نور شدید همیشه محرک میگرن است.

    نور ممکن است در برخی افراد محرک میگرن باشد، اما حساسیت به نور اغلب نشانه‌ای از این است که حمله میگرن در حال شروع است. در این موارد، حساسیت به نور در واقع جزئی از مرحله پرودروم (اولین مرحله شروع میگرن که قبل از اورا است) از یک حمله میگرن است؛ به این معنی که سطوح خاصی از روشنایی یا رنگ‌های نور باعث ایجاد درد یا ناراحتی برای فرد می‌شود، یا فقط به این معنی است که فرد بیش از حد معمول به انواع نور مانند نور خورشید، چراغ‌های درخشان یا نور فلورسنت واکنش نشان می‌دهد.

    اشتباه گرفتن نشانه‌های پرودروم با محرک‌ها در میان افراد مبتلا به میگرن رایج است. بااین‌حال، واقعیت این است که گاهی اوقات حملات میگرن بدون دلیل خاصی رخ می‌دهد و فرض کردن اینکه نشانه‌های اولیه یک حمله با محرک‌های محیطی مرتبط است، ممکن است استرس و نگرانی غیرضروری ایجاد کند.

     

    باور غلط سوم: خوردن شکلات باعث حمله میگرن می‌شود.

    مواد غذایی محرک میگرن فردبه‌فرد متفاوت است؛ حتی برای یک فرد، از یک حمله به حمله دیگر ممکن است متفاوت عمل کند. هرچند شکلات ممکن است برای برخی محرک سردرد باشد، میل به خوردن شکلات نیز ممکن است جزئی از مرحله پرودروم میگرن در نظر گرفته شود. همانطور که حساسیت به نور ممکن است نشانه‌ای از نزدیک شدن یک حمله میگرنی باشد، هنگام افزایش اشتها، ممکن است به اشتباه فکر کنیم که حمله میگرنیِ در حال وقوع به دلیل خوردن غذا است، در حالی که این علامت ممکن است نشانه‌ای از شروع یک حمله میگرنی باشد. آگاهی از زمان‌بندی حملات میگرن به افراد کمک می‌کند تا بتوانند درک بهتری از بیماری خود داشته باشند.

    به‌جای حذف همه غذاهایی که معمولاً به‌عنوان محرک میگرن گزارش می‌شوند، بهتر است وعده‌ها و میان‌وعده‌های غذایی خود را در یک دفترچه ثبت کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا غذاهایی را که واقعاً بر علائم میگرن تأثیرگذار هستند، پیدا کنید. همچنین به شما کمک می‌کند تا حواستان به عوامل دیگری که ممکن است باعث حملات میگرن شود، مانند استرس و کمبود خواب باشد.

    در مورد شکلات، دکتر الیسون تالر، متخصص اعصاب در بیمارستان مونت سینای و عضو هیئت‌تحریریه بنیاد میگرن آمریکا، توضیح می‌دهد که در برخی افراد، مقدار کم کافئین موجود در شکلات ممکن است در طول حمله میگرن مفید باشد. بااین‌حال، توجه داشته باشید که اگرچه مصرف مقادیر کمی کافئین در آغاز حمله ممکن است در موارد خاصی کمک‌کننده باشد، مصرف زیاد کافئین یا مصرف مکرر آن با افزایش فراوانی حملات میگرن ارتباط دارد.

     

    باور غلط چهارم: اگر میگرن خود را فوراً درمان نکنم، دیگر ارزشی ندارد که برای درمان اقدام کنم.

    بهترین موقعیت برای درمان و مدیریت حملات میگرن، زمانی است که درد هنوز خفیف است، اما به این معنی نیست که در مراحل بعد، نمی‌توان برای تسکین علائم کاری کرد.

    بیشتر گزینه‌های درمانی همچنان در مراحل بعدی حمله میگرن مؤثر هستند، اگرچه برخی از آن‌ها ممکن است بهتر از برخی دیگر عمل کنند.

     

    باور غلط پنجم: برای تشخیص میگرن، باید مرحله اورا را تجربه کنید.

    برای تشخیص میگرن، نیازی به تجربه اورا (aura) نیست. تجربه هر فرد در میگرن متفاوت است و همه افراد تمامی مراحل میگرن را پشت سر نمی‌گذارند. یادآوری این نکته ضروری است که میگرن بدون اورا رایج‌تر است و تنها ۲۵٪ تا ۳۰٪ از افراد مبتلا به میگرن، در حملات میگرنی خود مرحله اورا را تجربه می‌کنند. علاوه‌براین، علائم مرحله اورا برای همه اشخاص یکسان نیست و طیف وسیعی از نشانه‌ها را در بر می‌گیرد.

    تشخیص صحیح میگرن اولین گام برای برنامه‌ریزی درمان است. بنابراین، هرگز نباید از صحبت با پزشک خودداری کنید، فقط به این دلیل که علائم میگرن شما با علائم شخص دیگر همخوانی ندارد.

     

    باور غلط ششم: میگرن نوعی اختلال سلامت روان است.

    با اینکه بین میگرن و سلامت روان ارتباطی جدی وجود دارد، میگرن نوعی اختلال سلامت روان نیست. میگرن نوعی بیماری نورولوژیک و آزاردهنده است که به مجموعه‌ای منحصربه‌فرد از درمان‌های پیشگیرانه و فوری نیاز دارد تا به‌طور مؤثر مدیریت شود.

    برنامه مدیریت میگرن شامل تغییراتی در سبک زندگی، رویکردهایی مانند درمان رفتاری-شناختی و همچنین ذهن‌آگاهی برای کمک به مدیریت میگرن و محرک‌های رایج سلامت روان مانند استرس است.

    علاوه‌براین‌ها، برخی از اختلالات سلامت روان (ازجمله افسردگی و اضطراب) در افراد مبتلا به میگرن رایج‌تر است و مدیریت مؤثر آن‌ها می‌تواند بخش مهمی از برنامه درمانی کلی فرد برای میگرن باشد.

     

    باور غلط هفتم: استفراغ به توقف حمله میگرنی کمک خواهد کرد.

    در طول یک حمله میگرن، فرد علاوه‌بر سردرد، ممکن است علائم دیگری مانند تهوع و استفراغ را تجربه کند و برخی افراد پس از استفراغ در طول یک حمله میگرن، بهبود علائم خود را گزارش می‌دهند.

    بااین‌حال، استفراغ عمدی ممکن است عواقب منفی متعددی بر سلامت فرد داشته باشد و حمله میگرن را نیز متوقف نخواهد کرد.

    اگر معمولاً در طول حملات میگرن دچار تهوع می‌شوید، با پزشک درباره راه‌های تغییر برنامه درمانی خود صحبت کنید.

     

    باورهای درست در مورد میگرن

    آگاهی از باورهای غلط رایج در مورد میگرن به شما کمک می‌کند تا سریع‌تر برنامه درمانی مناسبی طبق نظر پزشک خود پیدا کنید. میگرن فقط سردرد شدید نیست که تنها چند ساعت به طول بینجامد. همچنین صرفاً با رژیم غذایی خاص یا مصرف داروهای بیشتر نمی‌توان آن را درمان یا مدیریت کرد. همواره به یاد داشته باشید که می‌توانید درباره برنامه درمانی میگرن خود با پزشک متخصص صحبت کنید و از او راهنمایی تخصصی بگیرید.

     

    [منابع: مقاله «باورهای غلط درباره میگرن» منتشرشده در بنیاد میگرن آمریکا و مقاله «افسانه‌ها و واقعیت‌هایی در مورد میگرن» از سایت هلث‌لاین]

     

    آیا بهتر است در طول حمله میگرن از مصرف دارو خودداری کنم تا از سردردهای ناشی از مصرف بیش از حد دارو جلوگیری کنم؟

    خیر؛ عدم درمان حملات میگرن منجر به تشدید علائم و بروز مشکلات بیشتر در درازمدت می‌شود. استفاده بهینه از دارو زیر نظر پزشک اهمیت فراوانی برای مدیریت و پیشگیری از حملات میگرن دارد.

     

    آیا خوردن شکلات موجب حمله میگرن می‌شود؟

    نه لزوماً؛ خوردن شکلات ممکن است در برخی افراد محرک میگرن باشد، اما میل به خوردن شکلات ممکن است جزئی از مرحله پرودروم میگرن باشد. تأثیر غذاها بر میگرن در هر فرد متفاوت است.

     

    آیا برای تشخیص میگرن باید حتماً مرحله اورا را تجربه کرد؟

    خیر؛ تجربه مرحله اورا برای تشخیص میگرن ضروری نیست. افراد مختلف تجارب متفاوتی از میگرن دارند و همه افراد لزوماً تمام مراحل یک حمله میگرن را تجربه نمی‌کنند.

     

    آیا میگرن نوعی بیماری روانی است؟

    خیر؛ میگرن نوعی بیماری نورولوژیک است و به‌عنوان نوعی اختلال سلامت روان طبقه‌بندی نمی‌شود. ممکن است بین میگرن و مشکلات سلامت روان ارتباط وجود داشته باشد، اما میگرن به‌خودی‌خود یک اختلال روانی نیست.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *